De therapeut:


Mahtab Bayat behaalde cum laude haar Master en Postdoctoraal diploma in Literatuur aan de Sorbonne universiteit in Parijs. In 1999, toen zij bezig was met het derde jaar van haar promotieonderzoek, heeft zij een auto-ongeluk gehad waardoor zij haar studie moest afbreken. In haar zoektocht naar het verminderen van haar pijnklachten, kwam zij in contact met acupunctuur waarvoor zij een enorme belangstelling ontwikkelde. Zij besloot zich hierin te gaan verdiepen.

Na een basisopleiding in de westerse geneeskunde heeft Mahtab Bayat zich in 2010 in Chinese acupunctuur gespecialiseerd en is cum laude aan de TCMA Nederland afgestudeerd. In 2011 heeft zij zich daarnaast gespecialiseerd in Japanse acupunctuur, de zogenaamde Toyo Hari. Tijdens deze opleiding wist zij uitermate verfijnde palpatie technieken te ontwikkelen. Het is tijdens deze opleiding dat zij met Junji Mizutani, de Japanse meester in moxa therapie, in contact kwam. Zo kon zij haar kennis verder uitbreiden en zich de gespecialiseerde techniek van moxa therapie eigen te maken.

In 2011 kreeg Mahtab Bayat de vraag om aan TCMA Nederland (www.tcma.nl) als docent werkzaam te zijn. In hetzelfde jaar begon zij op uitnodiging van het tijdschrift, The North American Journal of Oriental Medicine, artikelen te publiceren.

Mahtab Bayat Acupunctuur

Mahtab Bayat

Sinds haar afstuderen is zij actief bezig met het verrijken van haar kennis in de Chinese en Japanse acupunctuur, zowel in Nederland als in het buitenland. Passie, persoonlijke aanpak en onderzoek naar de kern van de klachten van haar klanten staan centraal in haar behandelingen. Zij is in het bijzonder gespecialiseerd in pijnklachten, psychosomatische klachten, chronische vermoeidheid, slaapstoornis, burn-out en menstruatieklachten.
Sinds 2022 geeft zij masterclass polsdiagnostiek aan acupuncturisten.