Welke methoden worden gebruikt?

Chinese Acupunctuur

Acupunctuur gebruikt dunne steriele naaldjes voor het opheffen van blokkades in het lichaam en het sturen van Qi.

Tijdens een behandeling worden meestal ongeveer 10 punten geprikt en de behandeling wordt meestal als ontspannend ervaren. Mensen met angst voor naalden worden middels de Toyo Hari methode behandeld.

Mahtab Bayat Acupunctuur

Toyo Hari Acupunctuur

Gebaseerd op klassieke Chinese teksten werd in 1959 Toyo Hari acupunctuur ontwikkeld door blinde Japanse acupuncturisten. Toyo Hari is een verfijnd systeem van meridiaan therapie waarin pols- en palpatiediagnostiek centraal staan.

Bij deze methode worden hele dunne naaldjes gebruikt die niet ingebracht worden maar op de huid geplaatst worden. Hierdoor is Toyo Hari acupunctuur volledig pijnloos.

Moxa

Moxa is gedroogd bijvoetskruid (Artemisia vulgaris) in de vorm van een staafje, kegeltje of poeder. Hiermee kunnen acupunctuurpunten verwarmd worden waardoor de energieverstoring in meridianen hersteld wordt.

Moxa is zeer effectief bij mensen met chronische vermoeidheid. In onze praktijk wordt pure moxa oftewel Okyu gebruikt. Okyu is een hoge kwaliteit moxa die naast de gebruikelijke eigenschappen van moxa ook het immuunsysteem versterkt.

Mahtab Bayat Acupunctuur